Naleśniki ze szpinakiem


Sycąca i łatwa w przygotowaniu propozycja na wiosenny obiad. Naleśniki „na zielono” to zdrowa alternatywa dla słodkich wersji z serem i dżemem.

Składniki:

2 szklanki mleka

2 jajka

2 ½ szklanki mąki

szczypta soli

Składniki na nadzienie:

opakowanie mrożonego szpinaku (ok. 450 gram)

dwa ząbki czosnku

kostka sera feta

sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka zmiksować z mlekiem, dodać mąkę, całość wymieszać. Smażyć naleśniki. Rozdrobniony szpinak dusić z czosnkiem, przyprawić do smaku. Do szpinaku dodajemy stratą fetę. Nadzieniem smarujemy przygotowane wcześniej naleśniki i zawijamy. Podajemy np. z jogurtem.

Smacznego!

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD