Czekoladowe muffinki


Źródło:www.gotujmy.pl

Prosty przepis na pyszne babeczki z kawałkami czekolady i rodzynkami. Intensywny i głęboki smak zaskoczy niejednego łasucha.

Składniki:

350 gram mąki

½ szklanki ciemnego kakao

2/3 szklanki cukru

2 jajka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ łyżeczki sody oczyszczonej

¾ szklanki mleka

3 łyżki masła

50 gram  czekolady

50 gram rodzynek

aromat waniliowy

Przygotowanie:

Mąkę i kakao przesiewamy przez sitko, łączymy z proszkiem do pieczenia, sodą i cukrem. Dodajemy masło. W drugiej misce miksujemy mleko i jajka, które dodajemy do wcześniej przygotowanych składników i mieszamy. Ciastem wypleniamy gotowe foremki do muffinów. Babeczki posypujemy kawałkami czekolady i rodzynkami. Pieczemy w temperaturze 200 st. przez 20 minut. Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD