Poncz – sposób na pyszne drinki
Ostatnio moja koleżanka miała wieczór panieński. Postanowiłyśmy z koleżankami zaszaleć i wypić coś innego niż zwykle. Wpadłyśmy na pomysł zrobienia pysznego ponczu.
Wieczór panieński, myśl przewodnia: meksykańskie klimaty. Nie wszyscy lubią jednak tequillę i inne dziwne wynalazki. Kupiłyśmy więc 3 butelki szampana, 2 puszki ananasów w kawałkach, kilka pomarańczy, sok pomarańczowy i biały rum. Owoce, sok i szampana wlałyśmy do dużej miski, potem do smaku wlewałyśmy rumu. Gotową miksturę dałyśmy do lodówki na kilka godzin by owoce przeszły alkoholem. Jeśli chcesz pokombinować, możesz dodać tam arbuza, kiwi, czy nawet truskawki, inwencja własna jak najbardziej wskazana. Potem pozostaje już tylko uzbroić się w „szkło” i spróbować tego pysznego nektaru. Uwaga! Poncz wbrew pozorom jest mocny, upewnij się, że nie musisz wstać o 6:00 rano bo bardzo możliwe, że wypijesz o szklaneczkę za dużo!