Niezła panierka
Tradycyjna panierka z jajkiem i bułką tartą przestała być dla współczesnych kobiet koniecznością! Jak pokazują kreatywne panie domu – panierka wcale nie musi być taka zła!
Stawiając sobie za cel, by nasze potrawy były lekkie, zdrowe i dietetyczne, powinnyśmy zrezygnować z używania do panierki bułki tartej. Łatwo zauważyć, że chłonie ona na patelni ogromne ilości tłuszczu, które odkładają się w naszym organizmie. Zamiast bułki tartej możemy użyć np. płatków kukurydzianych lub owsianych. Płatki zawierają m.in. bardzo pożyteczny błonnik oraz witaminy z grupy B. Poza tym popularne stały się także panierki z różnego rodzaju orzechów – czy to rozdrobnionych orzechów ziemnych, czy też orzechów nerkowca lub orzechów włoskich. Wszystko zależy też, jakie danie chcemy przyrządzić. Warto jednak urozmaicać potrawy choćby nietypową panierką!