Niezła panierka


Źródło: pasibrzuszek.pl

Tradycyjna panierka z jajkiem i bułką tartą przestała być dla współczesnych kobiet koniecznością! Jak pokazują kreatywne panie domu – panierka wcale nie musi być taka zła!

Stawiając sobie za cel, by nasze potrawy były lekkie, zdrowe i dietetyczne, powinnyśmy zrezygnować z używania do panierki bułki tartej. Łatwo zauważyć, że chłonie ona na patelni ogromne ilości tłuszczu, które odkładają się w naszym organizmie. Zamiast bułki tartej możemy użyć np. płatków kukurydzianych lub owsianych. Płatki zawierają m.in. bardzo pożyteczny błonnik oraz witaminy z grupy B. Poza tym popularne stały się także panierki z różnego rodzaju orzechów – czy to rozdrobnionych orzechów ziemnych, czy też orzechów nerkowca lub orzechów włoskich. Wszystko zależy też, jakie danie chcemy przyrządzić. Warto jednak urozmaicać potrawy choćby nietypową panierką!

 

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD