Jak podkręcić metabolizm w święta?


Źródło: gazeta.pl

W kuchni odgrywają najczęściej drugorzędną rolę. A szkoda, bo odpowiednio dobrane pozwalają chudnąć bez restrykcyjnych ograniczeń. Zobacz, które przyprawy podkręcą twój metabolizm w święta. Ciesz się smakiem wielkanocnych potraw i chudnij.

Przyprawy o ostrym smaku, czyli papryczki chili i pieprz należą do najsilniejszych spalaczy tłuszczu. Dodaj je do świątecznych potraw, a podkręcisz metabolizm nawet o 10 procent! W odchudzaniu równie skuteczny jest imbir, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do tłustego i ciężkiego menu. Słodki i lekko cierpki w smaku, stymuluje proces termogenezy, wskutek czego twój organizm zużywa więcej kalorii i tracisz na wadze. Nieodłączny składnik wielu sałatek i mięsnych potraw – ocet jabłkowy, wspomaga syntezę enzymów trawiennych i usuwa tłuszczowe złogi. Podobne działanie ma aromatyczny chrzan. Zarówno ten świeżo utarty, jak i gotowy, prosto ze słoika, pobudzi pracę układu pokarmowego. A kminek, powszechnie dodawany do świątecznego bigosu, wspomaga pracę nerek i usuwa nadmiar wody z organizmu.

 

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD