Pascha z nutą żurawiny i bakaliami


pascha1 240x300 Pascha z nutą żurawiny i bakaliami

Źródło: polowki.pl

Składniki:

500 gram zmielonego tłustego sera

50 gram masła

2 żółtka jaj ugotowanych na twardo

100 gram bakali (rodzynki, suszona żurawina, skórka pomarańczowa)

2 łyżeczki żelatyny

100 gram cukru

Przygotowanie:

Mikserem ucieramy ser z masłem i cukrem, dodajemy przetarte przez sitko żółtka i bakalie. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie do całkowitego rozpuszczenia i mieszamy z masą serową. Masę przekładamy do miseczki i wstawiamy do lodówki na ok.12 godzin. Naczynie obracamy do góry dnem i ostrożnie wyjmujemy paschę. Dekorujemy bakaliami np.: suszoną żurawiną, rodzynkami i orzechami. Smacznego!

 

 

 

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD