Imbirowa herbatka na świąteczne przejedzenie
Zastanawiasz się, jak poradzić sobie z dodatkową porcją kalorii w czasie świąt? Mamy na to sposób. Imbirowa herbatka z Namibii błyskawicznie rozprawi się z nadmiarem kilogramów. Angelina Jolie zawdzięcza jej superszczupłą figurę.
Napar z imbiru używany jest od wieków celu poprawy trawienia. Odchudzające właściwości imbiru doceniła piękna Angelina Jolie, która przepis na cudowną miksturę przywiozła z podróży do Namibii. Po urodzeniu córki Shiloh, aktorka schudła dzięki niej jedenaście kilogramów.
Herbatka z kłącza imbiru jest idealnym sposobem na świąteczne problemy trawienne. Zapobiega wzdęciom, działa rozkurczowo i moczopędnie. Napar przyspiesza przemianę materii i likwiduje uczucie głodu.
Składniki:
świeży korzeń imbiru
1 duży ząbek czosnku
woda
sok z cytryny
Przygotowanie:
Korzeń imbiru kroimy na cienkie (ok. 4 centymetrowe) plasterki, zalewamy 2 litrami wody i gotujemy 20 minut. Pod koniec dodajemy czosnek i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Dla poprawy smaku możemy dodać sok z cytryny. Codziennie należy wypić 1 litr herbatki.