Kotlety sojowe z warzywami


Źródło:www.mojeorico.pl

Pomysł na pożywne danie dla miłośniczek kuchni wegetariańskiej. Sojowe kotleciki w połączeniu z warzywami i chrupiącą panierką smakują wyśmienicie.

Składniki:

2 szklanki soi

2 marchewki

1 pietruszka

½ selera

1 mała cebula

bułka tarta

oliwa z oliwek

1/3 szklanki przegotowanej wody

sól, pieprz, bazylia, majeranek

olej do smażenia

Przygotowanie:

Soję moczymy min.12 godzin i gotujemy pod przykryciem około 2 godziny. Obieramy i gotujemy warzywa. Ugotowane ziarna soi przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Warzywa ścieramy na tarce i mieszamy razem z soją. Dorzucamy posiekaną cebulkę. Do masy dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, wodę i przyprawy. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Podajemy z ryżem i surówką.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD