Spaghetti ze szpinakiem
Jeśli jako dziewczynka nie lubiłaś szpinaku, bo zmuszano cię do jedzenia go w przedszkolu, teraz masz szansę to zmienić! Przepis na proste spaghetti skieruje twoje myślenie o tej roślinie na inne tory!
Składniki:
- Opakowanie mrożonego szpinaku ze śmietaną
- Ser rokpol
- Czosnek
- Boczek wędzony lub filet z kurczaka
- Makaron świderki
- Pieprz
Przygotowanie:
Zamrożony szpinak rozpuszczamy na patelni. Czosnek obrać i kilka ząbków wycisnąć do rozpuszczonego już szpinaku. Ilość czosnku zależy od intensywności, jaką chcemy uzyskać. Do tego dodać pokrojony w kostki ser rokpol i popieprzyć. Makaron ugotować al dente. Do szpinaku na koniec dodać podsmażony wcześniej na osobnej patelni boczek lub kurczaka. Wszystko poddusić na patelni i połączyć z makaronem.
Smacznego!