Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem


25e428aa a946 4584 a10b 837177aa74e2 20090805012142 Puree 300x225 Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem

(fot. w-spodnicy.pl)

Ziemniaki spożywamy prawie codziennie. Warto urozmaicać ich propozycję podania, aby uzyskać oryginalny smak i wyjątkowy aromat. Dziś propozycja autorstwa samej Marty Gessler purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem – nie ma sobie równych.

Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem – składniki:

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 duża łyżka masła
  • 5 ząbków pieczonego czosnku
  • sól
  • pieprz

Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem – sposób przygotowania:

Czosnek polać oliwą, zawinąć w aluminiową folię i piec w piekarniku w temp. 180 st. C 30 minut. Ziemniaki ugotować i przetrzeć. Dodać masło, jogurt i rozgnieciony czosnek. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Świetne do mięs z sosami. Podawać z zielonymi ziołami.

 

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD