Herbata


(fot. farm7.static.flickr.com)

(fot. farm7.static.flickr.com)

Spożywanie napojów jest ważne dla naszego organizmu. Człowiek bez picia może wytrzymać najwięcej 4. dni. Najczęściej sięga się po wodę albo po herbatę.

Rodzajów herbaty jest wiele, każda smakuje inaczej. Herbata zielona dobrze smakuje i wytwarza przyjemny aromat. Zalecana jest przy odchudzaniu, pijąc herbatę w tym kolorze poprawia się metabolizm. Podobne właściwości ma czerwona herbata, która oprócz tego poprawia pamięć, koncentrację i nastrój. Czarna herbata działa pobudzająco, obniża ciśnienie a przy tym zmniejsza ryzyko chorób serca. Biała herbata powinna być parzona w temperaturze 85.-90. st przez 5. minut. Może zastąpić kawę, ponieważ zawiera dużo kofeiny. Smak ma gorzki, ale z kolei dobrze wpływa na zęby. Jeśli chce się wypić napój z efektami specjalnymi to koniecznie trzeba wypróbować herbatę, która nazywa się blooming tea.

 

 

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD