Czego należy wystrzegać się w kuchni


(fot. smcloud.net)Ostatnio wszędzie promuje się gotowanie. W swojej kuchni każdy może być mistrzem w przygotowywaniu potraw.

Michel Moran doświadczony szef kuchni i restaurator ostatnio w pewnym programie powiedział, że największym błędem w gotowaniu jest to, że niedoświadczeni kucharze za długo trzymają swoje potrawy na ogniu co powoduje utratę pożądanego smaku. Oprócz tego dość często przygotowując danie używa się zbyt dużo soli. Pozytywne w tym przypadku jest to, że przesolone jedzenie da się odratować. Kolejnym błędem w kuchni jest to, że przygotowując potrawę, która opiera się o dany przepis dodaje się składniki na tak zwane oko, co mija się z celem. Dość ważne jest również to, że chcąc coś przygotować używa się czasami produktów niskiej jakości, które mogą być powodem tego że zamierzony efekt będzie odwrotny, a danie po prostu niesmaczne. Co nieraz może okazać się kulinarną porażką.

 

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD