Pomysł na przekąskę
Przepis, który podam jest niskokaloryczny. Tylko 120. kcal. Będą to pieczarki faszerowane mozzarellą i groszkiem. Zamiast zjeść coś sytego, lepiej zjeść coś lekkiego, a przy okazji wiosennego.
Oto składniki:
– 200.g pieczarek
– 50.g sera mozarella light
– 5. łyżek groszku konserwowego
– 2 ząbki czosnku
– 1/3 średniej cebuli
– przyprawy (pieprz, majeranek, czerwona papryka)
Przygotowanie:
Pieczarki umyć a następnie usunąć z nich skórkę i nóżkę. Drobno posiekać czosnek oraz cebulę, połączyć z groszkiem, dodać przyprawy a następnie rozgnieść na jednolitą masę. Wymieszać z drobno pokrojonym serem i umieścić na grzybach (zagłębieniach w kapeluszu). Piec w piekarniku przez 15. minut w temperaturze 160. stopni C.
Danie poleca trener Jacek Bilczyński.
Życzymy smacznego!