Oczyszczanie organizmu

kobietamag.pl
Toksyny rożnymi ścieżkami przenikają do naszego organizmu, dlatego też warto wiedzieć, które ze składników pomogą nam nieco przy ich eliminacji.
Warzywa zawierają w sobie takie źródła jak wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, kwas foliowy, witaminę C czy błonnik. Odpowiednio dane warzywa maja następujące zastosowania: Buraki – odtruwają przewód pokarmowy, wątrobę, jelita, pęcherzyk żółciowy oraz nerki. Zielona herbata – koi nerwy, wzmaga przemianę materii. Tego rodzaju herbatę powinno pić się godzinę przed spożyciem posiłku. Cebula – obniża stężenie cholesterolu we krwi. Oczyszcza organizm z metali i pasożytów. Pomarańcze – poprawiają perystaltykę jelit i chronią przed chorobami układu pokarmowego. Słonecznik – oczyszcza organizm z toksyn i metali ciężkich.