Parzenie herbaty
Smak herbaty zależy od czasu jej parzenia. Z pozoru przygotowanie tego napoju należy do łatwych czynności, ale najlepsze wrażenia smakowe wywołuje się odpowiednio dopieszczając czas i temperaturę wody do konkretnego rodzaju herbaty. Sprawdź jak długo należy parzyć określone smaki tego napoju, aby po prostu była ona dobra.
Herbata biała: temperatura od 149 do 158 stopni Fahrenheita na czas od 1 do 2 minut, herbata żółta: temperatura od 158 do 167 stopni Fahrenheita na czas od 1 do 2 minut, herbata zielona: temperatura od 167 do 178 stopni Fahrenheita na czas od 1 do 2 minut, herbata pomarańczowa (oolong): temperatura 175-186 stopni Fahrenheita na czas od 2 do 3 minut, herbata czarna: temperatura 210 stopni Fahrenheita na czas od 2 do 3 minut oraz herbata tak zwana Herbal: temperatura 210 stopni Fahrenheita na czas od 3 do 6 minut.