Ludwiku do rondla


tlo owoce i warzywa 300x150 Ludwiku do rondla

(fot. rav-poland.pl)

Szybka, kolorowa, sałatka mojego przyjaciela.

Jeśli nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie posiłku, a chcemy go nieco urozmaicić, albo zaskoczą nas goście, możemy ratować się sałatką, smacznie kolorową i nie sprawiającą trudności w przygotowaniu.

Składniki:

2 papryki (najlepiej żółte)
2 pomidory (średniej wielkości)
kapusta pekińska (mała)
2 łyżki majonezu (płaskie)
cukier
pieprz biały
sól

Przygotowanie:

Warzywa umyć i pokroić w kostkę, starając się, żeby kostki były w miarę równe. (Pomidory można obrać wcześniej ze skórki). Wszystko razem połączyć, dodając sól i cukier do smaku. Zostawić na chwilę (około 10 minut). Następnie posypać pieprzem i wymieszać z majonezem. Zarówno przyprawy jak i majonez dodajemy według własnego uznania. Zamiast majonezu można dodać gęstą, kwaśną śmietanę.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD