Domowe burgery
Przepis na łatwy i szybki posiłek na każdą kieszeń – lepiej niż w fast-foodach!
Czas przygotowania: 20 min
Ilość sztuk: 3
1 sztuka: 3 zł, 380 kcal
Składniki:
– 250 g wołowiny
– 3 bułki z sezamem
– cukier i curry do smaku
– 3 liście sałaty
– 3 plastry ananasa z puszki
– 1 łyżka majonezu
– 1/2 łyzki musztardy
– sól
– 1 jajko
– pieprz
– olej
Sposób przygotowania:
1. Mięso wołowe zemleć.
1. Mięso wołowe zemleć.
2. Połączyć z surowym jajkiem, solą, pieprzem.
3. Z mas uformować kotlety o średnicy bułek i grubości 1 cm. Smażyć z każdej strony po 2 min.
4. Z majonezu, musztardy, cukru i curry przyrządzić sos.
5. Bułki przeciąć, na dolną część ułożyć sos, sałatę, kotlet, ananas i przykryć drugą połówką.
Smacznego!