Chrupiące kurczaki z mozzarellą
Składniki:
– piersi z kurczaka – 4 sztuki
– pomidory – 1 sztuka
– Chrupery z kurczaka z dipem serowym Knorr – 1 opakowanie
– cebula – 1 sztuka
– majonez – 10 łyżek
– bazylia – 1 pęczek
– mleko – 4 łyżki
– oliwa z oliwek – 1 łyżka
– mozzarella – 1 sztuka
Sposób przygotowania:
1. Piersi opłucz i pokrój wzdłuż na wąskie paluszki.
2. Wilgotne mięso obtocz w panierce z opakowania Knorr, ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15-20 minut.
3. Pomidora oraz cebulę pokrój w plastry. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę a następnie dodaj pomidory. Dopraw do smaku i zdejmij z ognia.
4. W żaroodpornym naczyniu ułóż upieczone paluszki przekładając je na przemian z pomidorami oraz cebulą. Całość posyp startym serem i zapiecz w nagrzanym piekarniku przez 5 minut w temp. 180 st. C do momentu, gdy ser się roztopi.
5. W tym czasie przygotuj serowy dip mieszając zawartość węższej saszetki Knorr z mlekiem i majonezem. Gotowe paluszki podawaj z dipem.