Muffiny marchewkowe


DSC 9098 300x200 Muffiny marchewkoweNie tylko pyszne, ale i zdrowsze od innych babeczek!

Składniki:
– 1 szklanka cukru
– 2 szklanki startej marchewki
– 1,5 szklanki mąki
– 0,5 łyżeczki soli
– 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
– 2 łyżeczki cynamonu
– 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
– 3 jajka
– 3/4 szklanki oleju

1. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem oraz solą.
2. Jajka utrzeć z cukrem i olejem. Dodać startą marchewkę. Całość wymieszać, po czym połączyć z suchymi składnikami.
3. Papierowe foremki do babeczek napełnić do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 min.
4. Muffinki odstawić na kratkę kuchenną do całkowitego ostygnięcia.

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD