Siemię lniane złociste Oleofarm


(fot. materiały prasowe)

(fot. materiały prasowe)

Za nami już połowa pięknej złotej jesieni. Za moment poczujemy atmosferę zbliżających się świąt. Wpadniemy w zakupowy szał, maraton przedświątecznych spotkań ze znajomymi. By nie zatracić się w tym, musimy poświecić sobie chwilę wolnego czasu, zadbać o swoje zdrowie na przykład poprzez odżywianie.

Wiosną oraz latem do dbania o siebie motywuje nas trwający sezon plażowy, jesień w związku ze swą aurą może rozleniwiać niektóre organizmy. W tym czasie powinniśmy jednak pamiętać, że już niedługo przed nami świąteczne uczty kuszące pysznymi potrawami oraz szerokich wachlarzem smakowitych przekąsek. By w tym okresie nasz układ pokarmowy pracował prawidłowo polecamy regularne spożywanie Siemienia lnianego złocistego Oleofarm.

Najprostszym sposobem na przygotowanie jest zalanie 1 łyżki nasion 200 ml ciepłej wody. Przygotowany napój należy mieszać do momentu uzyskania konsystencji kleiku. Zalecane jest picie 2-3 razy dziennie. 

Siemię lniane można przed zalaniem wodą również zemleć. Kleik przygotowany ze zmielonego siemienia lnianego można spożywać z dodatkiem mleka lub jogurtu.

Mielone siemię lniane można dodawać także do zup, pieczywa, sosów, płatków śniadaniowych oraz pasty przygotowywanej na bazie oleju lnianego i białego sera.

Składniki: nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.) odmiany złocistej (100%).

Masa netto: 250 g
Cena: ok. 6 zł

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD