Zmniejsz ryzyko raka piersi


(fot. materiały prasowe)

(fot. materiały prasowe)

Pamiętaj, że nie tylko regularne badania są wskazane by ustrzec się raka piersi. Ważne jest również to co jesz. Oto propozycje produktów, które zmniejszają ryzyko zachorowania, tym samym muszą zagościć w twojej kuchni.

– warzywa czerwone i pomarańczowe – np. pomidory oraz marchewka. Zawierają dużo kartenoidów hamujących angiogenezę zmniejszając zachorowanie na raka o 20%.
– fasola, groch, soczewica – są bogate w błonnik co pomaga pozbyć się nadmiaru estrogenu.
– warzywa zielone: brokuły, brukselka, kalafior – hamują procesy zapalne, regulują poziom estrogenu.
– tofu, mleko sojowe – podobnie jak warzywa czerwone i pomarańczowe hamują angiogenezę i czuwają nad prawidłowym poziomem estrogenu.
– makrela, śledź, łosoś, tuńczyk – zawierają dużo kwasów omega-3 co zmniejsza ryzyko zachorowania na raka.

Jesteś tym, co jesz. Kontroluj się nie tylko u lekarza i pod prysznicem, ale również z wyposażeniem lodówki.

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD