Wyciskamy to co najlepsze z Karoliną Szostak i Martą Kordyl – kolorowy juicing w roli głównej


moje spektakularne soki i koktajle w iext53183468 207x300 Wyciskamy to co najlepsze z Karoliną Szostak i Martą Kordyl   kolorowy juicing w roli głównej

(fot. materiały prasowe)

Jej niesamowita metamorfoza jest inspiracją dla wielu osób. Historia walki z nadprogramowymi kilogramami Karoliny pokazała, że dzięki determinacji i silnej woli, można nie tylko zdrowo i skutecznie schudnąć, ale także uniknąć wizyty największego wroga – efektu jo-jo. Po bestsellerowej książkach „Moja spektakularna metamorfoza” oraz „Mój spektakularny detoks” przyszedł czas na jedno z ulubionych „dań” Karoliny Szostak i Marty Kordyl – soki i koktajle –  bardzo ważny element jadłospisu zarówno w fazie redukcji, jak i stabilizacji wagi.

„Moje spektakularne soki i koktajle” to prawie 100 przepisów na smakowite bomby witaminowe, spisane według sezonowości poszczególnych warzyw i owoców. Doskonałe uzupełnienie jadłospisu i świetny pomysł na urozmaicenie posiłków. Wspólnie z Karoliną i Martą wyciskamy z życia (i nie tylko) to, co najlepsze!

Odkąd trzy lata temu schudła 30 kilogramów, całkowicie zmieniła podejście do żywienia. Niezwykła przemiana, która w niej zaszła, zadziała się nie tylko w ciele, ale i głowie. Dieta, aktywność fizyczna, regularne „przypominajki” detoksowe i przede wszystkim świadome jedzenie sprawiają, że do dziś udaje jej się utrzymać smukłą i zgrabną sylwetkę. W swojej trzeciej książce, wspólnie z przyjaciółką Martą Kordyl, dzieli się z czytelnikami przepisami na koktajle i wyciskane, warzywno-owocowe soki, które stanowią doskonałe uzupełnienie posiłków nie tylko osoby na diecie, ale każdego zdrowego jadłospisu.

Natura została zaprogramowana w ten sposób, by dawać to, co najlepsze. Dlaczego więc nie korzystać z jej dobroczynności? Zwłaszcza w sezonie wiosenno-letnim, kiedy stragany uginają się od ciężaru warzyw i owoców, warto wprowadzić je do swojego codziennego jadłospisu. Są fantastycznym źródłem witamin, składników mineralnych i wspomagającego trawienie błonnika. Zawierają ponadto duże ilości potasu, niezbędnego do prawidłowej pracy serca i działają alkalizująco, czyli odkwaszająco. W owocach i warzywach kryje się cały alfabet witamin! Doskonałą alternatywą dla spożywania ich w pierwotnej postaci jest… wyciskanie soków i miksowanie koktajli, do czego namawia Karolina i Marta. To nie tylko urozmaicenie diety, ale dodatkowo świetna zabawa!

„Moje spektakularne soki i koktajle” to koncepcyjnie podzielona na cztery części (pory roku) książka z przepisami na proste, smaczne i zdrowe soki oraz koktajle. Blisko 100 receptur na prawdziwe bomby witaminowe, które wspomagają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn oraz same w sobie są doskonałym posiłkiem. Wzbogacają jadłospis, ale przede wszystkim – dają przysłowiowego kopa i energię do działania. Przepisy podzielono sezonowo, względem dostępności warzyw i owoców. Mamy zatem: wiosnę, lato, jesień i zimę oraz charakterystyczne dla każdej z nich smakowite, warzywno-owocowe zdrowotne mikstury, które pomagają oczyścić organizm i podreperować jego odporność, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. „Moje spektakularne soki i koktajle” to smakowita zabawa kolorem i smakiem oraz inspiracja do samodzielnych, sokowych eksperymentów w kuchni. Jeśli nie przepadasz za którymś składnikiem, zastąp go innym i wyciskaj z tego, co lubisz najbardziej!

O autorkach:   

Karolina Szostak – popularna dziennikarka sportowa, reporterka i prezenterka telewizyjna. Od ponad 20 lat związana z Polsatem – przez wiele lat była jedyną kobietą pracującą w jego sportowej redakcji. Wierna fanka siatkówki, piłki i sztuk walki. Uwielbia podróże i dobre kino.

Marta Kordyl – dziennikarka, copywritera, scenarzystka. Pracowała dla wielu poczytnych czasopism. Wspólnie z Karoliną prowadziła program „Po zdrowie z Martą i Karoliną”, w  którym zachęcają do zdrowego odżywiania i aktywnego stylu życia.

Dodaj komentarz

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD